C.O.O.L.:Colorful Online Old Laugh
kampanella.hu

MENÜ

Csak egy hét

 

 

A kutya is ,az öregasszony is megszokta, hogy a pénz,amit kapnak csak három hétig elég.Van egy

lyukas hét nap,amikor csak kenyeret,tejet lehet venni,de az utolsó két napon semmit.Na ez az, amit

nehezen lehet megszokni.A kutya nem szereti a kutyáknak készített szalámit,de ebben a két napban

nem jut más, így a maradéknak is örülnie kellene, de csak fanyalogva eszi. Nincs más !

Az öregasszonnyal könnyebb a helyzet, mert imádja a kenyeret.A rávaló eddigre elfogy,de meg lehet pirítani,jól bedörzsölni fokhagymával,teával mennyei.Most például maradt négy krumpli meg három tojás.Gyorsan rakottkrupli lett belőle.Egy nap meg elfogyott az utolsó csepp kávé, ami azért baj,mert az öregasszony vérnyomása annyira alacsony,hogy minimum két kávé tartja rendben.

De nem világvége ez sem,mert előzőleg gyüjtögette a zaccot és most abból kis tea szerü kávét lehet főzni.Ami a csodálatos, van ereje.Vissza kellene térni a fiatalságának kávézási szokásához, amikor mindeki úgy főzte a kávét, hogy egyharmad zacc, kétharmad kávé. Ezentúl így csinálja, és akkor az utolsó napra is marad.

Ki lehetne jönni a pénzből, ha nem jönnének a meglepetések.Ezek rendszeresen megjelennek,akkor

is, amikor már azt hiszi,minden adósságát letudta. Adódott egy olcsó cég, aki ingyen bevezette a laptophoz a kábelt.Most jött a meglepetés, előre három hónapra számitotta fel a befizetést.Öreganyám csak az egy havit állította be a költségvetésbe.Akkor egy hirdetési cég kitalálta, hogy tartozik 21 ezer forinttal.Igazuk volt, mert elfelejtette, hogy csak egy hónapig hirdethet ingyen.Mikor azt hitte már végleg rendezett mindent, jött a szemétszállító, hogy akkor is kell fizetnie, ha nincs otthon.A Vízművek közölte, hogy túlfizetésben van,de korábbról tartozik valamivel azt rögtön fizesse be. Ez egy talányos cég, miért nem vonta le a tartozásukból ?Ja, mert akkor nem lehet pótdíjat fizettetni a késedelemért, ami jó esetben felemészti a tartozásukat.Nap,mint nap érik ilyen meglepetések. Időnként dührohamot kap.Bezzeg, ha élne a férje ! Nem engedné, hogy zsarolják.Amikor már semmi meglepetés nem várható,kap felszólításokat, hogy ezt meg ezt a számlát nem fizette be,a szöveg dörgedelmes, ha nem fizet ez meg ez a büntetése, mindent kikapcsolnak.Akkor elő kell bogarászni a csekkeket,és igazolni, hogy ekkor meg ekkor befizette az összegeket. Ez tisztán sanyargatás, mert a számítógép korában csak rá kell nézni az illető számlájára és látszik, hogy nincs tartozása. De nem nézi meg az illető;csak küldi a papírokat.Az öregasszony retteg a fenyegetőzésektől, édesapja arra tanította, hogy ne legyen tartozása,mindent fizessen be pontosan, időben. Így is tesz,mégis rémisztgetik.

Nem baj, élesztgeti az örömöt magában, holnap lesz pénz,ha túl sok örömet nem is okoz,mert azonnal felemésztik a csekkek, de mégis biztonságot nyújt három hétig.

Ami csodálatos az egészben, hogy a kutya napra pontosan tudja, mikor lesz a két nap böjt. Úgy védekezik szegény, hogy tartalékol. Igenám, de korán kezdi szegény, így a szagok elárulják a tartalék meglétét és a gazdi felkutatja és kidobja.Jön a kutyaszalámis két nap, amit szívből útál.

Ilyenkor odabújik az öregasszonyhoz,nembaj mami,minden hónapban kibírtuk,most is így lesz. 

 

Menü
Asztali nézet